Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020

Απολογισμός Έργου ΔΗΣΥΝ Παγγαίου 2020:"Ζυγιστήκαμε" και "κριθήκαμε" όπως μας αξίζει!

 Ας τα πάρουμε από την αρχή...


Ήταν αρχές Μάϊου του 2020, όταν και ο Δήμαρχος Παγγαίου κ. Φίλιππος Αναστασιάδης απέστειλε σε 33 νέες και νέους συνδημότες μας μία ιδιαίτερη τιμητική πρόσκληση για την δημιουργία ενός εθελοντικού πιλοτικού μοντέλου με την χαρακτηριστική ονομασία ΔΗΣΥΝ Παγγαίου. 
 
6 μήνες τώρα είμαστε πάντα δίπλα σας σε ότι και αν χρειαστείτε!


Παρά τις δυσκολίες που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε, κυρίως στον τρόπο της επικοινωνίας και της διεξαγωγής των συνεδριάσεών μας λόγω COVID-19, καταφέραμε πολύ γρήγορα να κάνουμε γνωστό στο ευρύ κοινό το έργο και τον σκοπό της λειτουργίας μας, κερδίζοντας ταυτόχρονα την εύνοια πολλών συνδημοτών μας, ανεξαρτήτου ηλικίας, κοινωνικής τάξης και φύλου. Με λίγα λόγια δείξαμε τι πραγματικά είμαστε ικανοί και πρόθυμοι να κάνουμε ώστε να αλλάξουμε προς το καλύτερο τον τόπο μας, την πατρίδα μας, το Παγγαίο μας!

Το καλοκαίρι ήρθε και εμείς είχαμε ήδη καταφέρει να μπούμε στις καρδιές σας, προτείνοντας λύσεις για τον τουρισμό και την αειφόρο ανάπτυξη του Δήμου μας. Με χαρακτηριστικό παράδειγμα το άρθρο με τίτλο "Φέτος πάμε όλοι διακοπές με ασφάλεια και συνέπεια" έμελλε να κοινοποιηθεί σε διάφορα ηλεκτρονικά site δημοσίου ενδιαφέροντος όχι μόνο της τοπικής κοινότητας του Παγγαίου αλλά και σε πανελλήνιο δίκτυο. Έπρεπε να αναδείξουμε τον τόπο που μεγαλώσαμε και αυτό πράξαμε!

Ο Σεπτέμβριος μας βρήκε με την πλάτη στον τοίχο... Αλλά δεν μας λύγισε. Η έξαρση του COVID-19, σε συνδυασμό με την ευρύτερη ανησυχία που την συνόδευε, δεν μας άφησε το περιθώριο παρά να τελέσουμε την Πρώτη μας Αναδιάρθρωση, για την διατήρηση της υγιούς βιωσιμότητάς μας. Νέα μέλη, προσδίδοντας μία νέα φρεσκάδα στο ήδη υπάρχον δυναμικό μας. Και αυτό έπρεπε να γίνει και αυτό εν τέλει πράξαμε με απόλυτη επιτυχία!

Πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα και μοναδικό σκοπό: Έναν καλύτερο Δήμο Παγγαίου!

 
Έτσι με την ίδια αποφασιστικότητα υποδεχθήκαμε τους τρεις τελευταίους μήνες με την συμμετοχή μας σε διάφορα event με σκοπό την ολοένα και ενεργότερη δραστηριοποίηση και κινητοποίηση των νέων να ασχοληθούν με τα κοινά, ξεκινώντας από την τοπική τους κοινότητα. Στις 30 Οκτωβρίου 2020, το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Παγγαίου έλαβε την ιδιαίτερη τιμή να συμμετάσχει στην εκδήλωση με θέμα «Η συμμετοχή των νέων σε τοπικό επίπεδο, καλές πρακτικές από τη λειτουργία Δημοτικών Συμβουλίων Νεολαίας»,  που διοργανώνει η Εθνική Ομάδα Διαλόγου της Ευρωπαϊκής δράσης “Διάλογος της ΕΕ με τους νέους” σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Νέας Γενιάς της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης  του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. 

Έπειτα, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Δικτύου της UNESCO για τις Πόλεις που Μαθαίνουν ο Δήμος Λαρισαίων μαζί με τον Δήμο YEONSU της Νότιας Κορέας οργάνωσαν το Διήμερο 12-13 Νοεμβρίου 2020, το Διεθνές Διαδικτυακό Συνέδριο "Ενισχύοντας την εκπαίδευση ενεργών πολιτών σε τοπικό επίπεδο". Και στα δύο αυτά συνέδρια, μας εκπροσώπησε με δυναμική παρουσία, ο Πρόεδρός μας, κ. Μάρκος Μάρκου. Έπρεπε να δείξουμε ότι είμαστε ενεργοί δημότες και αυτό κάναμε!  

Φτάνοντας προς το σήμερα, κρίναμε πως έπρεπε να δώσουμε και σε όλους νέους την δυνατότητα να "γευτούν" το πως είναι η ενασχόληση με τα τοπικά κοινά. Έτσι, το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020, έγινε, έπειτα από μία πολύωρη τηλεδιάσκεψη μεταξύ των μελών του Σώματος, η Δεύτερη Αναδιάρθρωση του Σώματος. Έπρεπε να δώσουμε το βήμα και σε άλλους νέους και πράγματι αυτό κάναμε! 

Ας υποδεχθούμε το 2021 με αγάπη και αισιοδοξία, αφήνοντας πίσω όλες τις αρνητικές στιγμές που μας συνόδεψε το 2019!


6 ολόκληροι μήνες, 10 Συνεδριάσεις-Τηλεδιασκέψεις, 2 Αναδιαρθρώσεις, 47 μέλη που πέρασαν από το Σώμα και όλους εσάς που καταφέρατε να μας αναδείξετε ως το πιο δημοφιλέστερο, στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, Δημοτικό Συμβούλιο Νέων σε ολόκληρη τη Ελλάδα. Με ένα Ιστολόγιο που απαριθμεί μέχρι σήμερα πάνω από 8.000 προβολές σε 30 χώρες ολόκληρου του πλανήτη, αλλά και με μία σελίδα στο Facebook με πάνω από 1.700 ακόλουθους, δεν έχουμε παρά να σας ευχαριστήσουμε θερμά για τις στιγμές στήριξης και χαράς που μας δίνετε από την αρχή της λειτουργίας μας! Σας ευχόμαστε ολόψυχα Χρόνια πολλά και ελπίζουμε από το νέο έτος να μπορέσουμε να γιγαντώσουμε το έργο μας προς όφελος όλων! Καλές γιορτές με υγεία σε όλους!