Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

Πρώτη Συνεδρίαση για το 2021: Προγραμματισμός δράσεων για ένα έτος που υπόσχεται πολλές αλλαγές προς το καλύτερο!

Δελτίο Τύπου 11ης Συνεδρίασης ΔΗΣΥΝ Παγγαίου


Κατά την διάρκεια της 11ης Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων του Δήμου Παγγαίου, η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Ιανουαρίου του 2021, έγιναν γνωστές οι προθέσεις του Σώματος, όσον αφορά τον προγραμματισμό των δράσεων που επρόκειτο να γίνουν εν έτη 2021.

Η Ελευθερούπολη από ψηλά εν έτη 2021


Έπειτα από μία πολύωρη αλλά ταυτοχρόνως παραγωγική συζήτηση αποφασίστηκε ομόφωνα η δημιουργία τεσσάρων ομάδων-επιτροπών, οι οποίες θα μας λύσουν τα χέρια όσον αφορά την οργάνωση και την σωστή λειτουργικότητα του Συμβουλίου μας. Επιπλέον, με ομόφωνη απόφαση αποφασίστηκε ο ρόλος, οι κανόνες λειτουργίας και οι στόχοι αυτών των τεσσάρων ομάδων έτσι ώστε να γίνουν κατανοητοί σε όλα τα μέλη αλλά και το κοινό μας. Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την εκλογή των μελών όλων αυτών των ομάδων αφορά την μέθοδο της ονομαστικής ψηφοφορίας, κάτι το οποίο ψηφίστηκε από το 60% των μελών που συμμετείχαν στην παρούσα συνεδρίαση του Σώματος.

Από την άλλη όσον αφορά της δράσεις μας, έπειτα από μία άκρως κατατοπιστική εισήγηση της πενταμελής ομάδας που ασχολήθηκε με την δράση "Εθελοντική Εκπαιδευτική Δράση". Η ομάδα αυτή απαρτίζεται από τους: Αλέξη Βερβερίδη, Χαρίκλεια Χωλίδου, Βασιλική Σεϊτίδου, Αγγελική Νεστορίδου και Σωτήρη Σοφιανόπουλο. Επρόκειτο για μία πρόταση που είχε συζητηθεί και στο προηγούμενο συμβούλιο του Σώματος και στην παρούσα συνεδρίαση αποφασίστηκε ομόφωνα η προώθηση της στον Δήμαρχο αλλά και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας. Η πενταμελής αυτή ομάδα θα αναλάβει και την εκπροσώπηση μας στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου ώστε να επεξηγήσει και στους υπόλοιπους συμβούλους τι εστί αυτή η Δράση, η οποία αφορά τον χώρο της εκπαίδευσης αλλά και της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης. 

Επιπρόσθετα, έγινε γνωστός στο Σώμα, ο ετήσιος προγραμματισμός υλοποίησης των δράσεων που είτε είχαν μείνει ανεκπλήρωτες εν έτη 2020 είτε επρόκειτο για νέες προς ψήφιση και εφαρμογή προτάσεις από τα μέλη του συμβουλίου. Ενδεικτικά, οι δράσεις αυτές αφορούν προτάσεις βελτίωσης του δημοτικού βίου, προτάσεις που αφορούν την εκπαίδευση και το περιβάλλον, κτλ. 


Την Κυριακή 24 Ιανουαρίου πραγματοποιείται Εθελοντική Αιμοδοσία από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Κοκκινοχώματος στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του χωριού. Η ώρα προσέλευσης ορίζεται στις 9:00 και η ώρα λήξης στις 14:00. Η δράση αυτή είναι υπό την στήριξη του Συμβουλίου μας!


Τέλος, αφιερώθηκαν αρκετά λεπτά για την συζήτηση περί σημαντικότητας του εθελοντισμού, καθώς το  Δημοτικό Συμβούλιο Νέων του Δήμου Παγγαίου στηρίζει την εθελοντική δράση και την κοινωνική προσφορά, όπως έχει αποδείξει και πολλές άλλες φορές στο παρελθόν σε αντίστοιχες κοινωνικές δράσεις για τους συμπολίτες μας. Καλούμε όλες και όλους σας να συμμετέχετε σε εθελοντικές δράσεις καθώς λίγα λεπτά από την δική σας ζωή μπορούν να φανούν αρκετά για να σωθεί η ζωή ενός συνανθρώπου μας που βρίσκεται σε ανάγκη. Μην μείνετε άπραγοι και δώστε ζωή! Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση: Εθελοντικός Σύλλογος Αιμοδοτών Κοκκινοχώματος . Μείνετε ασφαλείς και μην χάνετε το κουράγιο σας! Το 2021 μας επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις αλλά και αισιοδοξία για ένα καλύτερο μέλλον! Να είστε όλες και όλοι καλά!