Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

Δράσεις του Συμβουλίου κατά τον μήνα Οκτώβριο: Συνεχής εξέλιξη και συμμετοχή στα κοινά παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας!

Δελτίο Τύπου δράσεων ΔΗΣΥΝ Παγγαίου για τον μήνα Οκτώβριο


Οκτώβριος, ένας μήνας γεμάτος ιδέες και δράσεις για το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Παγγαίου αλλά και ένας μήνας με εκτεταμένη επιδημιολογικά έξαρση του ίου Covid-19, τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και σε ολόκληρη την ελληνική Επικράτεια. 

Παρά την όλη αυτή έξαρση του ιού, ο μήνας αυτός λειτούργησε θετικά για την διάδοση των ιδεών και των δράσεων μας, καθώς υπήρξαν δύο σημαντικά γεγονότα που ελπίζουμε μελλοντικά να επηρεάσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εξέλιξη του Συμβουλίου αλλά και την διαμόρφωσή του όσον αφορά κυρίως την λειτουργία του καθ'όλη την διάρκεια της ιστορίας του ως θεσμικό και συμβουλευτικό όργανο της τοπικής Αυτοδιοίκησης του Δήμου μας, του Παγγαίου μας!  

Συμμετοχή μελών του ΔΗΣΥΝ Παγγαίου στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 16 Οκτωβρίου 2020.

Το πρώτο σημαντικό γεγονός αφορά την συμμετοχή μελών του ΔΗΣΥΝ Παγγαίου στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 16 Οκτωβρίου 2020, έπειτα από πρόσκληση του ίδιου του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου, κ. Κώστα Γάκη. Για πρώτη φορά, το ΔΗΣΥΝ Παγγαίου είχε την άμεση δυνατότητα να εκφράσει τις απόψεις και τις προτάσεις του απέναντι σε ανθρώπους, αιρετούς από την ευρεία κοινότητα του Παγγαίου, αλλά και να μάθει ορισμένους τρόπους λειτουργίας του Συμβουλίου, οι οποίοι θα χρησιμεύσουν σε μελλοντικές συνδιασκέψεις όσον αφορά την ομαλή και εναπρόσκοπτη συζήτηση με επιχειρήματα και όχι τραμπουκισμούς και βιαιότητες, όπως συνέβαινε ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν.

Επιπλέον, στην παρούσα τηλεδιάσκεψη, δόθηκε από τον Πρόεδρο κ. Γάκη, ο λόγος στον δικό μας Πρόεδρο κ. Μάρκο Μάρκου, έτσι ώστε να αποσαφηνίσει και στους "παλαιότερους" τι εστί Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Παγγαίου και πως μπορεί να αλλάξει την καθημερινότητα των νέων ως προς την αντιμετώπιση της τοπικής αυτοδιοίκησης του Δήμου μας.

Από την άλλη, λίγες μέρες αργότερα, συγκεκριμένα στις 30 Οκτωβρίου 2020, το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Παγγαίου έλαβε την ιδιαίτερη τιμή να συμμετάσχει στην εκδήλωση με θέμα «Η συμμετοχή των νέων σε τοπικό επίπεδο, καλές πρακτικές από τη λειτουργία Δημοτικών Συμβουλίων Νεολαίας»,  που διοργανώνει η Εθνική Ομάδα Διαλόγου της Ευρωπαϊκής δράσης “Διάλογος της ΕΕ με τους νέους” σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Νέας Γενιάς της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης  του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. 

Συμμετοχή του Προέδρου ΔΗΣΥΝ Παγγαίου στην εκδήλωση Η συμμετοχή των νέων σε τοπικό επίπεδο, καλές πρακτικές από τη λειτουργία Δημοτικών Συμβουλίων Νεολαίας». 

Με τη δυναμική παρουσία του Προέδρου μας, συζητήθηκαν διάφορα θέματα με επίκεντρο την συμμετοχή των νέων στην τοπική αυτοδιοίκηση και την γενικότερη ενασχόληση με τα κοινά, καθώς στις μέρες μας ολοένα και περισσότεροι νέοι επιλέγουν είτε να απέχουν από την πολιτική είτε να μην δίνουν την κατάλληλη βαρύτητα που πρέπει, έτσι ώστε να καταφέρουν να αλλάξουν αυτά που οι προκάτοχοί μας δεν κατάφεραν ή τουλάχιστον δεν προσπάθησαν να αλλάξουν προς το καλύτερο.

Με λίγα λόγια, στόχος της εκδήλωσης ήταν να προβληθεί η καλή πρακτική των δήμων που λειτουργούν Συμβούλια Νέων, αλλά και να ενημερώσει το σύνολο των δήμων και άλλων φορέων που ασχολούνται με τα θέματα της νεότητας και ενδιαφέρονται να οργανώσουν αντίστοιχα σχήματα συμμετοχής και διαβούλευσης των νέων. Στην εκδήλωση είχαν προσκληθεί το σύνολο των δήμων της χώρας, οι δήμοι του δικτύου Europe Goes Local, οι εκλεγμένοι που συγκροτούν την Επιτροπή Παιδείας, Νεολαίας & Θρησκευμάτων της ΚΕΔΕ, το σύνολο των 25 Συμβουλίων Νέων που λειτουργούν σε διάφορους δήμους της χώρας, η ΕΕΤΑΑ και η ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας. Τέλος, καλό θα ήταν να επισημάνουμε ότι λόγω των υγειονομικών περιορισμών που ισχύουν η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30/10 από τις 16:00 έως τις 18:00  διαδικτυακά.

Οι μέρες που διανύουμε μέλλει να αποδειχθούν δύσκολες και επίπονες για το σύνολο των ανθρώπων της χώρας μας. Παρότι βρισκόμαστε σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση, αυτό που πρέπει να επιδείξουμε όλοι αποτελεί η ατομική ευθύνη και η πιστή τήρηση όλων των μέτρων Δημόσιας Υγείας. Γιατί η Δημόσια Υγεία αποτελεί δικαίωμα όλων των συμπολιτών μας και φυσικά θα πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να μην μας την στερήσει κανείς. Μένουμε σπίτι μας, ασφαλείς και υγιείς, αλλά δεν μένουμε Άπραγοι και Άεργοι, γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις μόνο προχωρώντας μπροστά μπορείς να ανακάμψεις και είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε και πάλι! Κουράγιο και καλή δύναμη σε όλους μας!