Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020

Οδηγός Επιβίωσης Καραντίνας: Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Παγγαίου προτείνει τις λύσεις που χρειάζεστε!

Φτιάξτε καφεδάκι και καθίστε αναπαυτικά...


Οι μέρες που είμασταν ανέμελοι και "ελεύθεροι" να πάμε όπου θέλουμε τελείωσαν. Θα μου πείτε, και πότε είμασταν "ελεύθεροι"; ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ! 

Αργεί η μέρα που θα δώσουμε μία τελική μπουνιά στον Covid-19;

Όπως και να έχει η κατάσταση, αυτό που θα πρέπει να κρατήσουμε καλά μέσα στο μυαλό μας είναι η ψυχραιμία και η λογική (αν και η τελευταία έχει χαθεί εδώ και καιρό, ειδικά τους τελευταίους μήνες του αγαπημένου μας 2020). Διότι εάν δεν είμαστε ψύχραιμοι αυτές τις μέρες, θα επηρεάσουμε και τους γύρω μας, και οι γύρω μας θα επηρεάσουν τους δικούς τους και ούτε ο καθεξής... Με λίγα λόγια, πιο πολύ θα κινδυνεύσουμε από την "Πανδημία της Τρέλας" παρά από την ίδια την ασθένεια του νέου κορονοιού. Στο κάτω-κάτω εμείς έχουμε και το ίντερνετ, τι να πουν και τα καημένα τα παπούδια που η μόνη ασχολία τους ήταν το καφενείο και τα χαρτιά...Τέλος πάντων, ας είναι... Θα περάσει και αυτό.

Με βάση όλα αυτά τα δεδομένα, το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Παγγαίου δεν μπορούσε να λείπει από την επικαιρότητα, όπως κάνει εδώ και 5 μήνες αφότου δημιουργήθηκε και φυσικά έχει να σας προτείνει 3 απλά βήματα για να περάσετε αυτές τις 3 βδομάδες (εντάξει μπορεί και παραπάνω δεν βάζουμε και το χέρι μας στην φωτιά) ευχάριστα, και δημιουργικά δίπλα στις αγαπημένες και τους αγαπημένους σας. Πάντα όμως τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας Δημόσιας Υγείας και φυσικά σεβόμενοι τα δικαιώματα και την ελευθερία του άλλου (Δεν μας αρέσει να κάνουμε κήρυγμα αλλά επιβάλλεται σε τέτοιες περιπτώσεις). 

Βήμα 1ο 

Φροντίζουμε να έχουμε εφοδιαστεί όλα τα απαραίτητα και αναγκαία μέσα, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να κάνουμε ολοένα και περισσότερες άσκοπες μετακινήσεις. Για τους μεγαλύτερους σε ηλικία συμπολίτες μας, αυτό καθίσταται λιγάκι πιο δύσκολο καθώς οι ανάγκες μεγαλώνουν (π.χ. Φάρμακα, επισκέψεις στον γιατρό). Για αυτούς τους συμπολίτες μας προτείνουμε, εάν δεν έχουν κάποιον γύρω τους για να τους βοηθήσει, να απευθυνθούν στις τοπικές Αρχές του δήμου μας (info@dimospaggaiou.gr ή στο τηλέφωνο 2592350000 ή ακόμη και στην 'Γραμμή του Πολίτη' στο 15112) έτσι ώστε να βρεθεί μία ουσιαστικότερη λύση στο πρόβλημα αυτό. Βέβαια, εμείς οι νεότεροι θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε καθώς δεν απαιτεί και πτυχίο Αστροφυσικού για να βοηθήσεις έναν συμπολίτη σου που έχει ανάγκη... Οπότε μην κρίνετε μόνο τους άλλους, πάρτε τα ποδαράκια σας και βάλτε ένα χεράκι. Ο κόσμος δεν θα αλλάξει από μόνος του...

Βήμα 2ο 

Δεδομένου ότι όλοι είμαστε άνθρωποι, οφείλουμε να προσέχουμε την σωματική και ψυχική υγεία μας αλλά και την υγεία του άλλου ( Γιατί ως γνωστόν νους υγιής εν σώματι υγιεί, Ιπποκράτης you know?). Τρεφόμαστε υγιεινά και αθλούμαστε όσο μπορούμε περισσότερο καθώς η καθιστική ζωή μπορεί πολλές φορές να μας ξεκουράζει αλλά δεν κάνει το καλύτερο δυνατό όσον αφορά τον συνδυασμό του σώματος και της ψυχικής ηρεμίας. Σεβόμαστε την υγεία του άλλου και προσπαθούμε να μένουμε ενεργοί ακόμα και όταν βρισκόμαστε περιορισμένοι (π.χ. Στέλνουμε με μέτρο το ωραιότατο 6 στο 13033 και πάμε την βόλτα μας στο τετράγωνο για να ξεμουδιάσουμε λιγάκι ή προτιμάμε ασκήσεις μυικής δύναμης στο σπίτι ή τον κήπο μας). 

Βήμα 3ο

Τρίτο και τελευταίο βήμα αποτελεί η αξιοποίηση του τόσο και πληρέστερου από ποτέ ελεύθερου χρόνου κατά της διάρκεια της καραντίνας. Αξιοποιήστε αυτό το πολύτιμο αγαθό που ονομάζεται χρόνος, διαβάζοντας ένα βιβλίο, μαγειρεύοντας για εσάς και τους αγαπημένους σας το λατρεμένο σας φαγητό, κάνοντας τις αγαπημένες σας ασκήσεις γυμναστικής, βλέποντας τις αγαπημένες σας σειρές και ταινίες στην τηλεόραση (με μέτρο) αλλά και για τους λάτρεις του ύπνου, κοιμηθείτε αλλά με μέτρο (ο άνθρωπος δεν πέφτει σε χειμερία νάρκη πιστέψτε με). Αναπληρώστε τον χαμένο σας χρόνο με τους ανθρώπους που αγαπάτε και σας αγαπούν, χρόνο τον οποίο η καθημερινή ρουτίνα της δουλειάς και των υποχρεώσεων σας έχει στερήσει τόσο καιρό. Γιατί το ωραιότερο συναίσθημα είναι η αγάπη για τον άνθρωπό μας, πόσο μάλλον αν και ο ίδιος νοιώθει το ίδιο για εμάς. 
   
Προστατευόμαστε Τώρα για να μην θέσουμε σε κίνδυνο τον εαυτό μας αλλά και τους συμπολίτες μας!

Πάνε τώρα 5 μήνες από τότε που σας κρατάμε συντροφιά σε ότι αφορά την επικαιρότητα αλλά και τις δράσεις μας σαν Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Παγγαίου. Σαν νέοι άνθρωποι, με νέες ιδέες και όραμα για το μέλλον, δεν θα μπορούσαμε παρά να προσπαθούμε για το καλύτερο τόσο για εμάς τους ίδιους όσο και για τους μεγαλύτερους σε ηλικία συμπολίτες μας αλλά και του μικρότερους που θα ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια. Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την αγάπη που μας δείχνετε καθημερινά και να σας υποσχεθούμε πως θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να οδηγήσουμε αυτό τον τόπο, τον τόπο που μεγαλώσαμε, το Παγγαίο μας, σταθερά μπροστά, σεβόμενοι τις παραδόσεις και τα έθιμα των προγόνων μας με την απρόσκοπτη και νεανική ματιά που μας χαρακτηρίζει όλους αυτούς τους μήνες λειτουργίας μας! 

Μένουμε Σπίτι, Μένουμε Ασφαλείς! Γιατί, ξέρετε κάτι; Μπόρα είναι και θα περάσει!