Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

Δεύτερη Αναδιάρθρωση Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Παγγαίου: Νέες αλλαγές καταστατικού για ομαλή λειτουργία του ΔΗΣΥΝ Παγγαίου.

Δελτίο Τύπου 9ης Συνεδρίασης ΔΗΣΥΝ Παγγαίου


Κατά την διάρκεια της 9ης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων του Δήμου Παγγαίου, το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020, έγινε, έπειτα από μία πολύωρη τηλεδιάσκεψη μεταξύ των μελών του Σώματος, η Δεύτερη Αναδιάρθρωση του Σώματος, καθώς έπειτα από εισήγηση της Διοικητικής Επιτροπής κρίθηκε αναγκαίο για την ομαλή συνέχεια του έργου μας, το οποίο καλούμαστε να επιτελέσουμε από την αρχή της λειτουργίας μας, τον περασμένο Ιούνη του 2020. 

Στολισμός της Ελευθερούπολης, "καρδιάς" του Δήμου Παγγαίου, για τα Χριστούγεννα 2020

Αρχικά, μέσα από μία άκρως εποικοδομητική και παραγωγική συζήτηση μεταξύ όλων των μελών του συμβουλίου, έγιναν σαφή ο ρόλος των μελών αλλά και οποιεσδήποτε απορίες πάνω σε αυτό, καθώς ορισμένα μέλη δεν είχαν αφουγκραστεί με σαφήνεια τον ρόλο και το έργο του ΔΗΣΥΝ λόγω της μη συμμετοχής τους από την αρχή στις συνεδριάσεις αυτού. Επισημάνθηκε σε όλα τα μέλη του σώματος να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στις διαδικασίες που διέπουν το σώμα και να συνεχίσουν να συμμετέχουν σε αυτό το καινοτόμο εγχείρημα ακόμα πιο δυνατά και με περισσότερο ζήλο και διάθεση.

Έπειτα, αποφασίστηκε, κατόπιν δικής τους παραίτησης, η αφαίρεση και διαγραφή από το Σώμα, 3 μελών του ΔΗΣΥΝ: του Μίλτου Παπαδόπουλου, του Στυλιανού Απαζίδη και του Γεωργίου Σφουγγάρη. Τους ευχαριστούμε για την προσφορά τους στο σώμα και τους ευχόμαστε καλή συνέχεια σε οτιδήποτε και αν κάνουν από δω και πέρα! 

Στη συνέχεια, αποφασίστηκε με απόλυτη πλειοψηφία, η τοποθέτηση 3 μελών του Σώματος στις θέσεις των αναπληρωτών μελών, και συγκεκριμένα: τον Κωσταντίνο Τσιμπρα'ι'λίδη, την Στυλιανή Στάμου και τον Ευάγγελο Κισσά. Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργήθηκαν 6 νέες κενές θέσεις στα τακτικά μέλη του Σώματος, τα οποία και καλύφθηκαν με τους παρακάτω νέους συμβούλους που συμπλήρωσαν με επιτυχία την αίτηση εγγραφής που αναρτήσαμε το προηγούμενο χρονικό διάστημα του Οκτωβρίου αλλά και με τους 2 παλιούς συμβούλους, την Βασιλική Σεϊτίδου και την Κρυσταλλία Αντωνιάδου, τις οποίες το Σώμα ένταξε με απόλυτη πλειοψηφία στα τακτικά μέλη του ΔΗΣΥΝ Παγγαίου. 

Επρόκειτο για τους νέους συμβούλους: την Βαλεντίνα Ανδριώτου, την Θεοδώρα Τουρασανίδου, τον Στέφανο Λυρόπουλο και τον Κλειτσιώτη Στέργιο. Επιπλέον σε θέσεις αναπληρωτών τοποθετήθηκαν ακόμα 3 νέα μέλη που επιθυμούσαν να ενταχθούν στο σώμα : ο Ψαρράς Νικόλαος, ο Καλπάκογλου Κυριάκος και η Παρασκευή Στέκα.  Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων του Δήμου Παγγαίου καλωσορίζει τα νέα μέλη στο σώμα μας και τους εύχεται μία δυναμική και παραγωγική συνεργασία με γνώμονα το κοινό συμφέρον! Πλέον αριθμούμε στο σύνολο 39 μέλη! Φέρνουμε κοντά μας περισσότερους νέους και η δράση μας ολοένα και επεκτείνεται!

Το ΔΗΣΥΝ Παγγαίου χαιρετίζει με ιδιαίτερη χαρά την ολοκλήρωση των έργων ανάπλασης του Δημοτικού Σταδίου Ελευθερούπολης και εύχεται μετά το τέλος της πανδημίας να γεμίσει με νέες και νέους αθλητές του Δήμου μας, προσφέροντάς τους ένα γήπεδο που θα τους χαρίσει αξέχαστες στιγμές στην αθλητική τους Σταδιοδρομία από εδώ και έπειτα


Επιπλέον, ενημερώνουμε τα μέλη πως η κενή θέση που προκύπτει στην Διοικητική Επιτροπή, από την αποχώρηση του Μίλτου Παπαδόπουλου θα καλυφθεί κατόπιν ψηφοφορίας. Όσοι ενδιαφέρονται (τακτικά και αναπληρωματικά μέλη του ΔΗΣΥΝ Παγγαίου) μπορούν να στείλουν την αίτηση τους στο παρόν email (disyn@dimospaggaiou.gr) μέχρι το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00. Έπειτα το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου θα γίνει η ψηφοφορία. Ο ρόλος του οργανωτικού μέλους έχει να κάνει με την παροχή βοήθειας και στήριξης του μέλους σε διάφορες διαδικασίες της διοίκησης. Συμμετέχει σε συναντήσεις και αποφασίζει από κοινού για διάφορα θέματα που αφορούν την οργάνωση του συμβουλίου.

Τέλος, ενημερώνουμε τα μέλη πως οι διαδικασίες για την δημιουργία της νέας μας ιστοσελίδας προχωράνε κανονικά (κατόπιν έγκρισης από την δημοτική αρχή) και πλέον συζητάμε με τους αρμόδιους τα πρακτικά θέματα. Οπότε όποιος έχει κάποια ιδέα για το πως θα μπορούσε να "χτιστεί" η ιστοσελίδα και τι θα θέλαμε να περιέχει μπορεί να μας στείλει τις ιδέες του στο email ή να επικοινωνήσει με κάποιο μέλος της Διοικητικής Επιτροπής.

Από την αρχή της λειτουργίας μας έχουμε μάθει να προχωράμε με σταθερά βήματα μπροστά, ένα σκαλοπάτι την φορά για έναν Δήμο Παγγαίου σύγχρονο και φιλικότερο προς τις νέες και τους νεανίες της ευρύτερης περιοχής του τόπου μας, του Παγγαίου μας! Η αρνητική κριτική από εξωτερικούς και μη παράγοντες μας είναι παντελώς άγνωστη γιατί προτιμούμε την κριτική που θα μας κάνει πρώτα καλύτερους ανθρώπους και έπειτα ενεργότερους δημότες. Επομένως μένουμε δυνατοί και προσηλωμένοι στο έργο μας και προχωράμε μπροστά. Γιατί αυτό μας δίνει δύναμη, η θέληση μας για ένα καλύτερο αύριο! Έχουμε φωνή και θα τα καταφέρουμε για άλλη μία φορά! Μένουμε σπίτι, μένουμε ασφαλείς για ένα καλύτερο μέλλον!