Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

Επιτέλους ένα σπίτι για τους μικρούς μας φίλους: Το ΔΗΣΥΝ Παγγαίου χαιρετίζει κάθε προσπάθεια κοινωνικής ευθύνης!

Ένα σπίτι για κάθε αδέσποτο του Δήμου Παγγαίου


Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων του Δήμου Παγγαίου νοιώθει την υποχρέωση και την ανάγκη να χαιρετίζει κάθε προσπάθεια των Δημοτικών Αρχών αλλά και οποιουδήποτε άλλο φορέα κοινωνικής αλληλεγγύης και ανθρωπιστικής συμπεριφοράς, που αποσκοπεί στην βελτίωση του βιοτικού επιπέδου τόσο των συνδημοτών μας όσο και των "μικρών μας φίλων" που ταλανίζονται δυστυχώς, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες που διανύουμε.

Οι μικροί μας φίλοι μας χρειάζονται όσο ποτέ!

 
Με αφορμή τα νέα της Δημοτικής μας Αρχής, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι μία πρόταση μας παίρνει σάρκα και οστά. Συγκεκριμένα η δημοσιοποίηση του Δήμου μας αναφέρει χαρακτηριστικά:
 "Νέα χρηματοδότηση ύψους 372.000 ευρώ λαμβάνει ο Δήμος Παγγαίου από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» για την «Κατασκευή εγκατάστασης καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς – προμήθεια εξοπλισμού. Με συντονισμένες προσπάθειες και μεθοδικές κινήσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, δρομολογείται η υλοποίηση ενός σημαντικού έργου για το Δήμο μας που θα αφορά τη φιλοξενία και περίθαλψη αδέσποτων ζώων συντροφιάς σε εγκαταστάσεις ενδιαιτήματος".

Το καταφύγιο θα δώσει μία ζεστασιά και μία στέγη που τόσο έχουν ανάγκη!

Όλα δείχνουν ότι το εγχείρημα αυτό θα λάβει σάρκα και οστά μέσα στο έτος που διανύουμε καθώς αποτελεί προτεραιότητα για την διοίκηση του Δήμου μας αλλά και λαϊκή απαίτηση πολλών ετών από πλήθος συνδημοτών, οι οποίοι μέχρι πρότινος περιοριζόταν στην ατομική ευθύνη και ατομική δράση βοηθείας για τα αδέσποτα ζωάκια που είτε βρισκόταν παρατημένα σε κάποια μάντρα είτε τα εγκατέλειπαν οι ιδιοκτήτες τους σε κάποια παλιά αποθήκη χωρίς νερό και τροφή για πολλές μέρες ακόμη και μήνες. 

Όπως και να έχει εμείς οφείλουμε να ανταποδώσουμε τα εύσημα στους υπεύθυνους αυτού του προγράμματος και να ευχηθούμε να ξεκινήσουν τα έργα υλοποίησής του πολύ σύντομα. Γιατί ως γνωστόν κάλιο αργά παρά ποτέ!