Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020

Εκλογές ανάδειξης Νέου μέλους Οργανωτικής Επιτροπής: Φρέσκες ιδέες με κοινωνικό και ανθρωπιστικό χαρακτήρα!

Δελτίο Τύπου 10ης Συνεδρίασης


Κατά την διάρκεια της 10ης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων του Δήμου Παγγαίου το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου του 2020, έλαβαν χώρα οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου μέλους Οργανωτικής Επιτροπής του ΔΗΣΥΝ, έπειτα και από την αποχώρηση-παραίτηση του προκάτοχου της θέσης αυτής, Μίλτου Παπαδόπουλου.

Τα φετινά Χριστούγεννα δεν θα είναι σαν τα άλλα...

Το ΔΗΣΥΝ Παγγαίου τον ευχαριστεί για την προσφορά του στο Σώμα και του εύχεται ότι καλύτερο από δω και πέρα σε ότι και αν κάνει, με υγεία και ευτυχία!

Αρχικά, οι τρεις υποψήφιοι (Ελπινίκη Δήμου, Στέφανος Λυρόπουλος και Χρήστος Καΐπης) πήραν τον λόγο μεταφέροντας στο Σώμα λίγα λόγια για αυτούς αλλά και τους λόγους που διεκδικούν αυτή την θέση. Έπειτα, η ψηφοφορία έγινε ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας Zeus Elections, όπου σε σύνολο 23 ψηφοδελτίων ( 21 συμμετέχοντες + 2 επιστολικές ψήφους ) την πρώτη θέση κατέλαβε η Ελπινίκη Δήμου με 10 ψήφους, την δεύτερη ο Στέφανος Λυρόπουλος με 9 ψήφους και την τρίτη θέση ο Χρήστος Καΐπης με 4 ψήφους. Το ΔΗΣΥΝ εύχεται στην Ελπινίκη καλή σταδιοδρομία στο νέο της ρόλο αλλά και καλή δύναμη σε όλους τους υποψηφίους, καθώς βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή του έργο μας!

Επιπλέον, συζητήθηκαν οι δύο προτάσεις που κατέθεσε ο Αλέξης Βερβερίδης. Αναφορικά με την διόρθωση των γηπέδων μπάσκετ σε όλο το δήμο, μας ενημέρωσε ο Ανέστης Προβατίδης πως ήδη τρέχουν προγράμματα επιδιορθώσεων και κατασκευής νέων γηπέδων και πλατειών. Οπότε το συμβούλιο νέων θα ζητήσει επίσημη λεπτομερής ενημέρωση αναφορικά με τα έργα που θα γίνουν, την τοποθεσία, το πότε και ποια είναι η εξέλιξη τους.

Ο Δήμος Παγγαίου σε συνεργασία με τη Φιλόπτωχο αλλά και την Δράση "Υποστηρίζω", μας καλούν σε μία απλή πράξη ανθρωπιάς, αυτές τις δύσκολες ημέρες που διανύουμε

Σε σχέση με την πρώτη πρόταση και την δημιουργία διαδικτυακής εκπαιδευτικής πλατφόρμας ενίσχυσης παιδιών που έχουν ανάγκη (οικονομικές δυσκολίες, μαθησιακές, μεταφορικές κλπ.), το συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα τη δημιουργία της. Έτσι, συγκροτήθηκε μία πενταμελής ομάδα, η οποία απαρτίζεται από τους Αλέξη Βερβερίδη, Βασιλική Σεϊτίδου, Χαρούλα Χωλίδου, Αγγελική Νεστορίδου και Σωτήρη Σοφιανόπουλου, οι οποίοι και θα αναλάβουν τις διαδικασίες υλοποίησης της ιδέας. Ενημερώνουμε τα μέλη πως όποιος-α έχει κάποια ιδέα σχετικά με αυτό το θέμα μπορεί να απευθυνθεί σε αυτά τα μέλη.

Τέλος, εκτός ημερησίας, ο Ανέστης Προβατίδης πρότεινε στο Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Παγγαίου να συνεργαστεί με τον  Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Κοκκινοχώματος και να στηρίξει την προσπάθεια τους. Το συμβούλιο συμφώνησε ομόφωνα και ο Ανέστης θα αναλάβει να μιλήσει με τον σύλλογο για την προοπτική να συμπεριληφθεί το logo του συμβουλίου μας στην διοργάνωση που ετοιμάζει ο σύλλογος. Στις 24 Ιανουαρίου προβλέπεται η ημέρα αιμοδοσίας, όπου θα γίνει στο Κοκκινόχωμα. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μεταβείτε στο λινκ:  https://www.facebook.com/%CE%A3%CF%8D%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CE%95%CE%B8%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CE%91%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CE%9A%CE%BF%CE%BA%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%87%CF%8E%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-107669857432966/ . 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Δήμου Παγγαίου χαιρετίζει προσπάθειες που έχουν στόχο να βοηθήσουν τον συνάνθρωπο μας. Παροτρύνουμε τα μέλη να συμμετέχουν στην αιμοδοσία και τους λέμε πως δεν έχουν να φοβηθούν κάτι. Η συμμετοχή σας μπορεί να σώσει την ζωή κάποιου άλλου! 

Μένουμε σπίτι, μένουμε ασφαλείς ώστε να περάσουμε αυτές τις γιορτές υγιείς και αγαπημένοι! Καλά Χριστούγεννα!