Κυριακή 30 Αυγούστου 2020

Απολογισμός Καλοκαιριού 2020. Ή ότι τέλος πάντων θεωρείται καλοκαίρι για φέτος...

Τα πράγματα έχουν ως εξής...


Η δημιουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων του Δήμου Παγγαίου έμελλε να "συμπέσει" με την ραγδαία έξαρση του Covid-19 στην χώρας μας, δημιουργώντας ένα κλίμα "βαρύ" τόσο στις τάξεις του ίδιου του Συμβουλίου Νέων όσο όμως και στις τάξεις του κύριου εκτελεστικού οργάνου του Δήμου, δηλαδή του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου.
 
Το καλοκαίρι 2020 σε μία εικόνα...

Τα μέτρα προστασίας, αν και τηρήθηκαν στην πλειονότητα των δημοτών της περιοχής του Παγγαίου, καθώς και τα μέτρα που έλαβε η κεντρική διοίκηση του Δήμου μας, κατάφεραν μεν να περιορίσουν μία μεγαλύτερη διασπορά του ιού στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου αλλά αυτό που δεν κατάφεραν είναι να περιορίσουν την ανευθυνότητα και την "περιέργεια" ορισμένων συνδημοτών μας, οι οποίοι ακόμη και μέχρι σήμερα επιλέγουν να πιστεύουν είτε στην "Νέα Τάξη πραγμάτων" είτε ακόμη και στην μη ύπαρξη του ίδιου του ιού στην χώρα μας. 

Ίσως τώρα (δυστυχώς και ευτυχώς) να αναθεωρήσουν, καθώς αυτή την βδομάδα ο Δήμος Παγγαίου έχασε ένα δικό του άνθρωπο, νικημένο από τον Covid-19, τον κ. Γιώργο Χατζούδη. Δυστυχώς δεν κατάφερε να νικήσει τον θανατηφόρο ίο και θα θέλαμε ως ΔΗΣΥΝ Παγγαίου να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του και ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Πέρασε ένα καλοκαίρι, λοιπόν, χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές στο τοπίο και το κλίμα της καθημερινότητας των δημοτών, καθώς η επικαιρότητα έγινε ρουτίνα και η ρουτίνα με την σειρά της δεδομένη πραγματικότητα κάνοντας το καλοκαίρι μας "κυνήγι" της ευκαιρίας για χαλάρωση και γαλήνη αλλά και για αναζήτηση κερδοφόρων λύσεων για την διάσωση της τουριστικής σεζόν, η οποία για πολλούς επιχειρηματίες είχε ήδη τελειώσει από τα μέσα του Ιούλη. Το θέμα όμως είναι τι κάνουμε μετά... Πόσο ακόμη θα αντέξουμε και αν θα αντέξουμε πως θα διαχειριστούμε την κατάσταση ώστε να μην ξαναβρεθούμε  στο σημείο μηδέν;

Συνάντηση μελών του ΔΗΣΥΝ με τον Αντιδήμαρχο Υγείας και Περιβάλλοντος του Antony κ. Βουλδούκη, την κ. Θεοδωρούδη, τον κ. Λυμπεράκη και τον κ. Κεχαγιά με σκοπό την έναρξη συνεργασίας με το αντίστοιχο ΔΗΣΥΝ του Δήμου Antony στο Παρίσι.

Σαν Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Παγγαίου οφείλουμε να παρέχουμε λύσεις εκεί που οι 'Μεγάλοι Αιρετοί" αδυνατούν να παρέχουν ή επιλέγουν να σιωπούν... Η δράση μας συνεχίζετε με αμείωτο ρυθμό εδώ και 4 μήνες, με την πιο πρόσφατη δραστηριότητά μας να ορίζετε η συνάντηση μελών μας με τον Αντιδήμαρχο Υγείας και Περιβάλλοντος του Antony κ. Βουλδούκη, την κ. Θεοδωρούδη, τον κ. Λυμπεράκη και τον κ. Κεχαγιά με σκοπό την έναρξη συνεργασίας με το αντίστοιχο ΔΗΣΥΝ του Δήμου Antony στο Παρίσι. Εκεί συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το περιβάλλον και την δημόσια υγεία των συνδημοτών μας και πως μπορούν αν επιτευχθούν λύσεις που θα αυξήσουν την ποιότητα του βιωτικού επιπέδου αυτών. 

Τέλος ορίστηκε για το προσεχώς χρονικό διάστημα μία εκ νέων συνάντηση (εξ αποστάσεως τηλεδιάσκεψη) με τα ίδια τα μέλη του ΔΗΣΥΝ Antony έτσι ώστε να μοιραστούμε καινοτόμες ιδέες και λύσεις αλλά και να ανταλλάξουμε απόψεις σχετικά με την λειτουργία ενός ΔΗΣΥΝ και όχι μόνο. Εμείς επιλέξαμε να προχωρήσουμε εσύ; Μείνε ασφαλείς τηρώντας τα μέτρα και τις αποστάσεις ασφαλείας. ΜΗΝ μένεις όμως άπραγος. Πάρε την ζωή στα χέρια σου!