Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

Περί Κορονοϊού Το Ανάγνωσμα: Και τώρα τι κάνουμε?

Πάλι τα καταφέραμε!!! Ή μήπως όχι;

Πρώτο Καλοκαίρι με Covid-19 και έπεται συνέχεια!

Παρότι η Ελλάδα, και συγκεκριμένα ο ελληνικός λαός, έδειχνε να περνάει σε ένα μεταβατικό στάδιο αντιμετωπίζοντας με σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα την πανδημία του Covid-19, η οποία εξακολουθεί να ταλανίζει τον πλανήτη, ήδη από τον Δεκέμβριο του 2019 όποτε και έγινε γνωστό το πρώτο κρούσμα στην πόλη της Ουχάν, μίας επαρχιακής πόλης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. 

Από την αρχή, χωρίς να κρυφτούμε πίσω από το δάκτυλό μας, αναζητούσαμε λύσεις για την επίτευξη οικονομικής ανάκαμψης και φυσικά επιδιώκαμε συνεχώς την τουριστική προβολή του Δήμου μας, πάντα με γνώμονα την ασφάλεια και την σωματική ακεραιότητα των συμπολιτών μας, ανεξαρτήτου καταγωγής, φύλου και ιθαγένειας. Γιατί σαν Δημοτικό Συμβούλιο Νέων ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ακράδαντα ότι στο πόλεμο κατά της πανδημίας είμαστε όλοι ίσοι και πρέπει να επιδείξουμε όλοι την ίδια ατομική ευθύνη.

Δυστυχώς οι καταστάσεις και η ατυχία για μία μερίδα πολιτών, συνδημοτών μας, οδήγησαν σε μία αρκετά σοβαρή και συζητήσιμη έξαρση κρουσμάτων στην γενικότερη Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και σαφώς στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας, του Δήμου Παγγαίου. Ο Κορονοϊός μας χτύπησε για τα καλά την πόρτα και για αυτό τον λόγο (Πείτε μας και κόλακες αν θέλετε) η διοίκηση του Δήμου Παγγαίου με κύριο συντονιστή τον Δήμαρχο κ. Αναστασιάδη, προχώρησε ορθά σε μία σειρά λήψης αποφάσεων, λαμβάνοντας υπόψη την υγεία των δημοτών αλλά και την γενικότερη έξαρση του φαινομένου τόσο στην τοπική κοινότητα του Παγγαίου όσο και σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, κυρίως τις τελευταίες δύο εβδομάδες του Ιουλίου.

Η αναβολή των πολιτιστικών εκδηλώσεων σε διάφορες περιοχές και χωριά του Δήμου Παγγαίου, η οριστική αναστολή της λειτουργίας των Παιδικών Κατασκηνώσεων στην Νέα Πέραμο για φέτος, καθώς και η αναστολή της λειτουργίας όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλο τον Δήμο μέχρι και τις 15 Αυγούστου είναι μερικά από τα μέτρα που πήρε η κεντρική διοίκηση του Δήμου μας, προκειμένου να διασφαλιστεί ο κόπος και η υπερπροσπάθεια των συνδημοτών μας του προηγούμενους μήνες αλλά και να μην επιτραπεί μία περαιτέρω έξαρση κρουσμάτων του ιού στην περιοχή του Παγγαίου. 


Οδηγίες καταπολέμησης του Covid-19 από την διοίκηση του Δήμου Παγγαίου
  

Επομένως, και εμείς με την σειρά μας σαν Δημοτικό Συμβούλιο Νέων θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους συνδημότες μας πως με δυνατό αίσθημα υπευθυνότητας αυτή την φορά θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν από την πλευρά μας για να ανακτήσουμε αυτό που με το σπαθί μας κερδίσαμε τους προηγούμενους μήνες της καραντίνας, δηλαδή το δικαίωμα της ελευθερίας που τόσο μάταια προσπάθησε ο Covid-19 να μας στερήσει. Μένουμε ΑΣΦΑΛΕΙΣ εφαρμόζοντας τα μέτρα, φορώντας μάσκα σε κλειστούς χώρους και κρατώντας τις αποστάσεις, γιατί όπως είπαμε και πριν, μπόρα είναι και θα περάσει!!!